Update

GACKT uppdaterade sin blogg 16:e september för er som har missat det.

Och nu kopierar jag från en annan sida eftersom jag inte orkar översätta:

"- New single release from GACKT featuring theme song to hit game "Samurai Warriors 3" on November, 18th. Features four tracks including instrumental track. You can preorder it with CD Japan.

- A new work from Gackt is coming out on December, 2nd. It will be a story book featuring "Requiem et Reminiscence" which is concept of his concert tour "Visualive Tour." Includes original story drama CD featuring guest performer like Nana Mizuki (dubber of Hinata in Naruto) and Jun Fukuyama (dubber of Lelouch in Code Geass.
You can preorder it with CD Japan."


Om ni har lite att göra kan ni roa er med att läsa intressanta intervjuer med GACKT från samma sida som jag kopierat nyhterna ifrån.

http://www.gackt-camui.net/english.htm

Där finns även en adress dit ni kan skicka brev till GACKT. Står på första sidan. Enjoy~~

/Gakkun

Moon Child

Moon Child... filmen som GACKT och HYDE skådespelade i tillsammans. Tänkte att jag kunde skriva lite om den.

Vi möter Sho (GACKT) och Kei (HYDE). Kei är vampyr, och Sho är en hemlös liten pojke. Sho växer upp med Kei vid sin sida (Kei åldras alltså inte, eftersom att han är vampyr). De bor i Mallepa, där det pågår mycket krig om vem som har "makten" och är "bäst". Sho får lära sig att hantera pistoler, kämpa om överlevnad osv.

Filmen handlar alltså om bästa vänners relation, kärlek, hat, krig och mycket mer. Man både skrattar och gråter när man ser filmen. Det är en gripande film, lite humor ibland. Min favoritfilm faktiskt, har sett den typ tio gånger.


Och nej, jag kunde inte förklara handlingen. Det är inte min dag idag, eller något...

Filmen har funnits att beställa på Webhallen, men jag vet inte om den finns kvar nu. Ni kan ju kolla i alla fall.

/Gacchan


Requiem et Reminiscence II

Min information här kan möjligtvis vara lite fel. Jag är osäker på vissa saker, men jag kände att jag behövde skriva att inlägg ändå, och Requiem et Reminiscence II är mest intressant nu för min del. Jag vet att jag borde vara säker på min information innan jag skriver något.

För flera år sedan jobbade GACKT med projektet MOON, "the Moon saga". Inom MOON-projektet fanns bland annat Moon Child som GACKT och Takahisa Zeze skrev. I Moon Child skådespelade även HYDE (L'Arc~en~Ciel). Nu har GACKT jobbat med ett annat "projekt" - Requiem et Reminiscence II. I detta projekt så skrevs en berättelse.

Berättelsen handlar om Zero, Asakura och Maria främst. Zero och Maria är tillsammans. Zero går med i den tyska armén under andra världskriget. Hans bästa vän Asakura - som är japan - jobbar som vetenskapsman för Tyskland, och Asakura råkar också vara kär i Maria. Och för att få Maria för sig själv så förvandlar Asakura Zero till en cyborg, så Zero förlorar alla sina minnen som människa.


Riktig sorglig berättelse faktiskt. Kapitel 1, 2 och 3 finns att läsa HÄR. Bläddra ner lite till "Akasura's Report" och där finns kapitlen översatta till engelska. Kapitel fyra finns HÄR, men ni måste ha en användare och vara vän med hon som har översatt den för att kunna läsa.

En liten film från "berättelsen".



Vissa av GACKTs nya singlar (räknat från GHOST) kanske har en koppling till berättelsen? GHOST nämns i berättelsen, GHOST är som sagt en av GACKTs låtar.

GACKT gjorde några sådana här konserter 2001, va? Åtminstone en CD, vad jag vet. "Requiem et Reminiscence". Antar att det är därför den heter Requiem et Reminiscence II nu. Kanske en fortsättning? Jag har inte forskat så mycket om konserterna/CDn 2001.

/Gacchan

Bunraku

Jag hade gärna uppdaterat dygnet runt om GACKT, men GACKT är ju hyfsat inaktiv för tillfället. Eller inaktiv och inaktiv, han jobbar förmodligen som ett psyk - dygnet runt - men det är inget som vi (jag) direkt märker av. Det lär väl komma något så småningom.

Anyways - här kommer lite Bunraku-relaterade bilder! Bunraku är alltså en film som GACKT är med i och som har turkisk (öh, ja, turkisk) premiär 18 juni (2010).










Det flesta av de här ärren/såren är dock smink - även om ett flertal även är riktiga.

/Gakkun

GACKTs blogg

Jag vet att Gacchan redan har skrivit om GACKTs blogg, men jag antar att jag också får ta och göra det nu, eftersom jag har fattat tycke för hans blogg.

Gacchan länkade ett översatt blogginlägg från GACKTs blogg som handlade om Ogata Ken. Det var för inte så längesedan - inte ens en timme, men sedan dess har jag suttit och läst fler översatta blogginlägg från hans blogg.

Hans blogg är underhållande. Han berättar om hur hans ansikte svullnade upp (efter ett tandläkarbesök då han fixade något) så att han såg ut som Musse Pigg och att han mer eller mindre skrattade ihjäl sig åt det. Han skriver om han och Yous relation och hur det gick till när han bestämde sig för att sluta röka. Det borde ni seriöst ta och läsa! Det var väldigt intressant.

Samtidigt så är det ju inte bara underhållande saker, utan även andra, lite sorgligare, saker.

Det får mig att respektera honom mer och... jag vet inte riktigt. Man får i alla fall reda på mycket om honom när man läser hans blogginlägg. Jag läste tidigare hans biografi. Jag påbörjade den för ett bra tag sedan och läste nästan alla kapitel innan jag helt enkelt tröttnade (läste klart de sista två-tre kapitlen förra veckan). Han skrev på ett sådant sätt att jag blev ointresserad, ofokuserad. Det är inte det att jag inte är intresserad av hans liv - det är bara det att jag tyckte att det var skrivet på ett tråkigt sätt. GACKTs blogg är helt annorlunda. Det får honom att verka mänsklig, precis som vem som helst. Inte som något musikaliskt geni med jobbig uppväxt.

Det är i alla fall min åsikt.

/Gakkun

Tidigare medlemmar ur GacktJOB

Dessa tidigare medlemmar är:
Ren - bas, contrabas, cello
Ryu - trummor
Toshi - trummor
Masa - rytmisk gitarr

SDFAFAS
Aoba Ren
Födelsedatum: 12 april (någon gång runt 1973)
Födelseplats: Kyoto
Blodtyp: 0
Längd: 165 cm
Vikt: 50 kg

Ren är GACKTs barndomsvän, som dock lämnade bandet för att jobba med sitt band Lin Cover.
Ren gillar att rita och läsa manga.
Sen 2005 är Ren gift med Ani. Dessutom fyller Ren år ruskigt nära min födelsedag.
Sägs också att Ren och Chachamaru är bästa vänner. Vet dock inte om det är sant.

sdgsdgsdg
Ryu

Födelsedatum: 28 februari (1964)
(finns typ inte mer sådan info om Ryu, i alla fall inte vad jag kan hitta)

Ryu kom till bandet efter att Toshi lämnat dem. Han är en mycket begåvad trummis.

gfadggadf
Sugino Toshiyuki
Födelsedatum: 21 februari (vet inte år)
Födelseplats: Chiba
Blodtyp: B
Längd: 173 cm
Vikt: 57 kg

Toshi har spelat med många band, till exempel SHEEN och LA-PISH.
Spelade i GacktJOB ända tills han bestämde sig för att fokusera på Spiky med Masa.

afafa
Masa

Födelsedatum: 30 september (vet inte år)
Längd: 177 cm
Vikt: 60 kg

Masa gillar att dricka och köra bil. Han röker dock inte.
När Masa och GACKT träffades i New York så bad GACKT Masa att spela gitarr för att se hur bra han var. Men Masa vägrade och låtsades att han inte kunde spela gitarr, och fick GACKT till att spela istället.

Det sägs att anledningen till varför Masa lämnade GacktJOB var för att han, öh, kort sagt... tyckte om GACKT riktigt mycket (som bästa kompis ungefär), men att hans känslor inte var besvarade. Under den tiden som Masa lämnade JOB så sade GACKT att You var hans riktiga själsfrände. Masa blev sårad av GACKT och lämnade bandet för att fokusera på Spiky, och sedan ett annat projekt han hade/har.

Masa blev påkörd 2007 och låg i koma ett tag.

/Gacchan




GacktJOB

Nuvarande medlemmar i GacktJOB är:

Yukihiro (Chachamaru) Fujimura - ledgitarr och bakgrundssångare(?)
You Kurosaki - fiol och gitarr
Ju-Ken - bas
Jun-ji - trummor
Igarashi (Igao) Junichi - keyboard

Tidigare medlemmar:

Masa - gitarr (rytmisk gitarr för att vara exakt, typ)
Ren - bas
Ryu - trummor
Toshi - trummor

You Kurosaki:
Födelsedatum: 10 februari (någonstans runt 1973)
Födelseplats: Kyoto
Blodtyp: A
Längd: 186 cm
Vikt: 60 kg

You är den enda som varit med i bandet under hela tiden det har existerat - och som fortfarande är med. Han är även GACKTs bästa vän och de står varandra mycket nära. You brukar kalla GACKT för saker i stil med "satan" på sin blogg (vilket jag tycker är extremt underhållande). En jul, som You egentligen skulle tillbringa med sin (dåvarande?) flickvän, tillbringade You istället att trösta GACKT som inte mådde så bra.

Första gången GACKT och You träffades så slogs de. Det är oklart vem av dem som vann, eftersom de vägrar att berätta det.


Yukihiro (Chachamaru) Fujimura:
Födelsedatum: 3 mars (1960)
Födelseplats: Kyoto
Blodtyp: B
Längd: 170 cm
Vikt: 48 kg

Chacha joinade GacktJOB under deras MARS-turné. Han har hållit på med musik väldigt länge och har mycket erfarenhet. Han har gjort en låt för en X Japan-medlem och spelade även gitarr i den. Dessutom gav Chacha ut ett soloalbum vid namn Air. På den skivan finns även en låt som GACKT sjunger.


Ju-Ken
Födelsedatum: 29 juni (1971)
Födelseplats: Funabashi
Blodtyp: B
Längd: 185 cm
Vikt: 70 kg

Ju-Ken är en av Japans bästa basister. Han har bland annat spelat tillsammans med VAMPS och ett tjugotal andra artister/band. Just nu arbetar han med GacktJOB, VAMPS, The Wanderers och Anna Tsuchiya. Han var nyligen på turné med VAMPS. Den avslutades 1 augusti. Ju-Ken har varit med i GacktJOB sen 2004.

Quote:

"Why is Ju-Ken called 'The Bass'?"

"Because he's the bassist for every fucking band ever."

"Is he good?"

"The best"


Jun-ji

Ifall ni hittar något vettigt om Jun-Ji så kan ni ju skicka det i en kommentar ^^

Igao
Födelsedatum: 27 april.
Blodtyp: B

Igao tycker om att äta.


Kanske skriver om Ren, Ryu, Toshi och Masa senare. Eller... så tvingar jag Gacchan att skriva det. Ni får se hur det blir ^^

/Gakkun



Respekt

Läste översättningen till GACKTs blogg igår. Hans blogg är nog min nya favoritblogg.
Han är ju fan ett geni, som han alltid säger.

"I'm a genius!"

Han har bra åsikter, säger kloka saker... Ja, han är VERKLIGEN ett geni. Dessutom känner man sig mycket närmare GACKT när man läser hans blogg.
Går inte att beskriva hur fantastisk han är. Ni andra GACKT-fans borde läsa hans blogg, eller översättningen om ni inte kan japanska. Det är verkligen värt det. Och med det sagt...

Han har hela min respekt.

/Gacchan

Min favoritlåt

En av mina absoluta favoritlåtar är den akustiska versionen av Kimi Ga Matte Iru Kara. Jag tror inte att jag har hört den vanliga versionen, men jag älskar den akustiska. GACKTs röst är underbar och gitarrspelet är awesome. Speciellt det Chacha spelar.

Det roliga med den här låten är att jag faktiskt har drömt om den. Det var en mardröm ifall ni undrar och gick ut på att jag lagt upp en länk till videon på facebook (true story) och sen att mamma tyckte om den bara för att det var typ en bebisröst som sjöng (dvs en remix av låten) och sen när jag länkade rätt version så tyckte hon att den var dålig. Jag var tvungen att kolla, när jag vaknat, så att det var rätt version och det är den - mamma gillar den ändå. Tycker att det är ganska roligt att Gacchans mamma lyssnar på GACKT och min mamma tycker att Kimi Ga Matte Iru Kara är bra.

Aja, nu babblar jag bara. Här får ni den:

/Gakkun


Kommentera! 8D

Vi älskar kommentarer, men vi får typ inga alls! Kommentera mer, plz. Ge oss tips på vad vi kan skriva om eller något, huvudsaken att ni kommenterar! :D Blir mycket roligare att skriva då.

/Gacchan och Gakkun

2010

GACKT har själv sagt att han funderar på att "kliva av scenen" år 2010.

Jag hittade något intressant dock. Läste kommentarer från en översättning av GACKTs blogg, och då såg jag detta:

"And did any of you catch the part where he said he'd love to work with the crew for another 10 years? Is it wishful thinking to take that literally? lol. Cuz I hear he's thinking about retiring in 2010."
Svar: "Don't worry, he's said he was going to retire at least a few times before, and hasn't. We can still breathe easy."


Det här ger mig ganska mycket hopp i alla fall. Hur stor är då chansen att han slutar nästa år, liksom?
Vi får hoppas på det bästa. Han är ju dessutom en arbetsnarkoman, så...

/Gacchan


Samurai Warriors 3

 

Efter ha gjort musik/varit med i Bujingai, FFVII: Dirge of Cerberus, FFVII: Crisis Core, Gladiator och Bounty Killer gör GACKT nu outrot ("end theme", vet inte hur jag ska översätta det) till Samurai Warriors 3.

Spelet kommer ut den 29:de november (Japan) och är till spelkonsolen Wii.

/Gakkun
Nej, jag har inget bättre för mig än att uppdatera den här bloggen.

The Next Decade

För er som har missat det här:

GACKT gav ut The Next Decade redan i augusti (men eftersom den här bloggen inte existerade då, så var det lite svårt att skriva det då). Låten finns med i filmen Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs. Great Shocker som hade japansk biopremiär den 8 augusti. Låten är komponerad och skriven av folk från Avex och inte av GACKT. Videon är mer eller mindre som en kortfilm.


Här har ni även en trailer till filmen (Kamen Rider Decade The Movie: All Riders vs. Great Shocker):

 

Mer om filmen finns att läsa på: http://www.scifijapan.com/articles/2009/08/04/masked-rider-decade-all-riders-vs-great-shocker/ (engelska)

 

/Gakkun


Gacchans tur att berätta :3

Jahaja, jag kan lika gärna också skriva hur jag blev ett GACKT-fan, och som för Gakkun: i brist på annat att göra.

Mitt inresse för j-rock började också med An Cafe. Började lyssna på dem förra året, tack vare en av mina kompisar som skrev om dem mycket på bilddagboken. Jag blev ett ganska stort fan av dem. Räckte i ett halvår, och även om jag var på konsert med dem den 19 mars så tröttnade jag på dem. Jag upptäckte GACKT den 5 mars, så nu i september har jag varit ett fan av honom i ett halvår. Grattis till mig, höhö.

Ja. I alla fall så började det med att jag hade tråkigt (vilket jag ofta har) kvällen den 5 mars, så jag bad Gakkun att skicka GACKTs låt Vanilla till mig så jag kunde lyssna. Jag. älskade. den. Så jag bestämde mig för att lyssna på mer musik med honom. Jag lyssnade på GHOST (som nyligen hade släppts då), Secret Garden, Mizerable... Och så fortsatte det. Jag läste mycket om honom, lyssnade på massa musik... Och ja, som ni kan läsa i Gakkuns senaste inlägg så pratade jag om honom oavbrutet. An Cafe var som bortglömda, ungefär.

Och ja... GACKT är fantastisk. Det finns så mycket bra med honom. Men jag ska inte nämna något i detta inlägg, det kommer ju framöver i bloggen. Men ja... han har varit med om mycket men han står fortfarande på fötterna, om man säger så.

Gakkun vill även att jag ska nämna att jag först trodde att Nicholas Teo hade gjort Vanilla. Men vadååå, jag lyssnade inte ens på GACKT då. Och som jag minns det så stog det då "Nicholas Teo - Vanilla" på last.fm. Stor skillnad på dem, MEN ÄNDÅ.

/Gacchan

Hur jag blev ett GACKT-fan.

Tänkte att jag kunde skriva lite om hur jag blev ett GACKT-fan i brist på något bättre att göra.

Det började med (tror jag) att jag hörde en låt med An Cafe för ett flertal år sedan. Då blev jag intresserad av japansk musik och hörde sedan en låt med GACKT (Vanilla för att vara exakt). Jag tyckte att den låten var bra, så jag laddade ner Mizerable och ett par album. Dock fattade jag inte tycke för någon låt utöver Mizerable som jag tvingade mig själv att lyssna på så att jag inte skulle tröttna på Vanilla. Mitt intresse för GACKT svalnade dock ganska snart och albumen låg bara och samlade damm (hur saker nu kan samla damm i en dator).

Ibland lyssnade jag på Vanilla och Mizerable men det blev som inte så mycket mer än det.

I år började dock min kompis (Gacchan) att lyssna på GACKT och då pratade hon om honom oavbrutet (jag överdriver inte ens). Det är klart att jag också börjar lyssna då, eftersom jag redan har låtarna och behöver bara dubbelklicka på en låt för att lyssna på den. Vanilla och Mizerable är numera inte de enda låtar jag lyssnar på, även om de är två av mina favoriter.

Jag är glad över att hon började lyssna på GACKT, eftersom annars hade jag inte börjat lyssna på GACKT så snart, utan det hade förmodligen gått flera år innan jag upptäckt hur fantastisk GACKT är.

Dock finns det nackdelar med att vara ett fan av GACKT också. Ofta hittar jag något med honom som jag måste se/läsa/lyssna på, och det hittar jag som bäst när jag borde göra något annat - i stil med att plugga. Nu borde jag läsa konsthistoria, engelska och tyska - men jag bloggar om GACKT istället.

Notera även att mitt internet dog, jag blev tvungen att starta om datorn och skriva om det här inlägget från början. Jag hatar mitt internet.

/Gakkun

GACKTs blogg

Läste nyss en översättning av GACKTs blogg. Hela (det översatta) inlägget finns att läsa på http://uranus-sama.livejournal.com/1072607.html#cutid1 och GACKTs blogg (på japanska, givetvis) finns att hitta på http://gackt.com/gacktblog/. Inlägget är från igår (2009/09/11 02:23 - japansk tid, antar jag) så det är ju rätt nytt.

Två bilder från GACKTs sista dag av hans semester:

Chachas bakhuvud.

 

GACKTs skrev.

 

 

Off topic:

Det tar mig hur lång tid som helst att skriva inlägg här, medan det bara tar knappt någon minut att skriva ett inlägg på min personliga blogg. Lite irriterande.

 

/Gakkun


Piano

Ett av de många instrument GACKT spelar. Han kan spela piano, trumpet, gitarr, tuba, horn, trummor m.m. GACKT började spela piano när han var tre år gammal. Hans föräldrar tvingade honom att spela, även om han tröttnade efter några år. Ändå lyckades han få sin vilja igenom när han var elva år. Men när han var fjorton år fick han veta att en klasskompis var bättre än honom på piano, så därför började GACKT spela igen bara för att bli bättre än klasskompisen.

Det är typiskt GACKT. Om någon är bättre än honom i någonting så måste han träna tills han är bättre än personen. Han har sagt "det är inte det att jag vill vinna, det är bara det att jag inte vill förlora".

/Gacchan


Hej och välkommen.

Det här är alltså en GACKT-blogg skapad av mig (Gakkun) och Gacchan. Denna blogg har vi i syfte att se till så att fler känner till GACKT. Det är alldeles för få som känner till honom i dagsläget, så ja.

Okej, vi kopierar från wikipedia för att berätta vem denne GACKT är (mest för att jag inte skulle lyckas skriva något vettigt själv):

"Gackt Camui (神威 楽斗, Kamui Gakuto), född den 4 juli 1973 i Okinawa, japansk skådespelare, låtskrivare och musiker, f.d. sångare i Malice Mizer och nu soloartist.

 

Gackt startade sin karriär som trumslagare i bandet Cains:FEEL, där en av hans nuvarande medlemmar i backupbandet GacktJob var gitarrist, nämligen You Kurosaki. You tvingade på skoj honom att sjunga och han gillade det och började så smånigom att ta sånglektioner. Därefter blev han med i visual kei-bandet Malice Mizer 1995 som sångare och pianist, men lämnade sedan bandet år 1998 och påbörjade sin solokarriär 1999 med mini-albumet Mizerable."

 

Notera dock att han bytte artistnamn från Gackt till GACKT i år för att fira sitt tionde år som soloartist.

 

/Gakkun


Välkommen till vår nya blogg!

Välkommen till våran nya blogg!

RSS 2.0