Fanfictions.


Notera att bilden är FEJK.
De har inget sådant förhållande, även om GACKT har sagt att om HYDE varit en kvinna så hade han varit kär i honom.

Ifall ni har extremt lite att göra (eller bara känner för att läsa något) så kan ni gå in på fanfiction.net. Där kan ni sedan ta er till Moon Child-fanficsen och ta och läsa. Antingen kan ni läsa Moon Child-relaterat, eller så kan ni ta och läsa GACKTxHYDE-fanfics.

Det finns mycket intressant där. Jag och Gacchan satt uppe till halv tre och läste GACKTxHYDE-fanfics. Det var värt det. Anata Nara Anshin är ett exempel på en väldigt bra fanfic i alla fall.

Vad är det svenska ordet för fanfiction? Det är svårt att böja det på svengelska.

By the way - vi har fått klagomål angående att Gacchan skrev att GACKT lämnade Malice Mizer. Ordet "lämnade" är en tolkningsfråga, och Gacchan skrev inte att han lämnade Malice Mizer av egen vilja. Han blev tvingad att lämna bandet, mer eller mindre i alla fall. Även om han blev utkastad, så lämnade han ju ändå bandet. Dessutom så är det ingen mening att bli upprörd över något litet "fel". Vi är mänskliga och det innebär att vi också gör fel och dylikt (även om det egentligen inte var fel, utan bara en tolkning av ett ord). Så, jag hoppas att detta är ur världen nu.

/Gakkun


Lite mer om Malice Mizer

Som vi skrev i vårat första riktiga inlägg, eller... som Gakkun kopierade från Wikipedia, så var GACKT med i ett band kallat Malice Mizer, innan han påbörjade sin solokarriär 1999.

"What is human? "Nothing but a being of malice and misery" and so they came to be called "Malice Mizer""

GACKT gick som sagt med i Malice Mizer 1995 som sångare och pianist. Han ersatte sångaren Tetsu.
Malice Mizer skapades år 1992, med Tetsu som sångare.

De hade inte en så jättestor framgång. De turnerade i Japan och släppte fyra demoband. Efter detta så lämnade trummisen Gaz bandet. Sedan ersatte väl Kami Gaz på trummor.

År 1995 fick dom en ny sångare - GACKT. De var då de fick störst framgång. Dom turnerade mycket ofta och medverkade ofta i TV- och radioprogram.
I början av 1999 lämnade GACKT gruppen för att starta sin solokarriär. Samma år dog Kami av en blodpropp i hjärnan. GACKT fick tydligen inte veta förrän efter begravningen, så han hade ingen chans att kunna komma då.
Efter att GACKT lämnat Malice Mizer ersattes han av Klaha. Men med GACKTs avgång tappade Malice Mizer fans, och 2001 meddelade de att de skulle "kliva av scenen".

GACKT har själv skrivit om när han lämnade Malice Mizer.

"This is not a story for me to cast blame. It was a problem of suddenly having too much money. Of the band members' differences of conciousness. Of a driving obsession. Malice Mizer = what I once was = an anxiety that made me what I wasn't. There were things that weighed heavily on us, and they became a vicious circle and ended up hurting everyone.

There was no other way, back then…that is the only thing I can believe."


Ni kan läsa hela kapitlet på Cool Like Plastic, "Leaving Malice Mizer". Det är en översättning från GACKTs självbiografi.

gegsf
Malice Mizer med GACKT

Malice Mizer bestod av:

Klaha
- sång
Mana - gitarr
Közi - gitarr
Yu~ki - bas
Kami - trummor

Tidigare medlemmar:


GACKT - sång
Tetsu - sång
Gaz - trummor

Tetsu har nu bland annat släppt ett soloalbum, och jobbat med olika band.

GACKT är idag en av Japans största artister och TV-personligheter.

Klaha startade en solokarriär i December 2002, men i 2004 fick hans fans veta att hans fanclub skulle stängas ner. Sedan dess har det varit mycket tystnad från honom.

Mana skapade ett eget band, Moi dix Mois.

Közi gick med i Eve of Destiny och har också ett soloprojekt.

Yu~ki är ganska inaktiv inom musiken just nu.

/Gacchan

Yous blogg

Det här är You, ifall ni inte visste det.

 

Han har en blogg och den är ytterst intressant (speciellt alla smileysar som tycks vara överallt, men de verkar å andra sidan mest finnas på översättningen och inte på hans blogg, weird). I och för sig har jag bara läst översättningen, men ändå. Han har i alla fall en massa egobilder.

Här hittar ni hans blogg (japanska): http://www.you-robots.net/you_official_blog/
och här hittar ni översättning av hans blogg (engelska): http://robot-clones.blogspot.com/

Och anledningen till den dåliga uppdateringen är att GACKT helt enkelt ligger hyfsat lågt (i alla fall så finns det inte så mycket nyheter om honom). Hans blogg uppdateras visserligen fortfarande (och den borde ni faktiskt ta och läsa, hörrni) och så, men det tycks inte hända så mycket.

/Gakkun



GACKTs syster

Vi hittade två bilder som möjligtvis kan vara GACKTs syster.

sfsds

 

sgdsgdgfd

GACKT är plastikopererad, så om vi tittar på en annan bild från GACKT i tonåren...

ghfhsdh
Hm... är dom lika? Visserligen behöver dom ju inte vara lika, men ändå.


Och bara för att jag är snäll så kan ni få en bild på GACKT som litet barn också.
fjhjf

...och en bild på Cains:FEEL.

sdfsdsdf
Svårt att se vem som är GACKT, men vi gissar på att mannen längst till höger är GACKT och att hans bästa vän You är andra från vänster.

 

/Gacchan


Keyhole TV

Det finns ett "program" ni kan ladda ner gratis, som heter Keyhole TV. Med Keyhole TV kan man se på japanska kanaler på datorn m.m.
Då kan ni ju också kolla på www.gackt.com när GACKT är med på TV (och vilken kanal). Det är sju timmars skillnad mellan Sverige och Japan, så nu när klockan är 12.31 är klockan 19.31 i Japan. Kom ihåg det där, annars blir det helt fel.

Jag provade detta den 30 september, för då var GACKT med på Fuji TV. Det var lite onödigt dock, han var bara med i en kort repris. Men men... vad som helst för att se GACKT, right? xD

Bara att söka på google, "Keyhole TV download" eller något sådant.

/Gacchan

RSS 2.0